XClose
Get more with our Members Only Rate.
Sign In or Join Now!
LARGE BACKGROUND IMAGE
art'otels

Sicilian Summer bij 5&33

Park Plaza Croatia

Juni 2017 – Heb jij nog geen zomerplannen of heb je altijd willen weten hoe een Siciliaanse zomer eruit ziet? Beleef dan jouw Sicilian Summer bij 5&33! Met Italië op nummer vier als favoriete vakantieland van Nederlanders brengt 5&33 dit jaar Sicilië geheel in stijl naar Nederland. Met typisch Siciliaans eten, drinken en films waan jij je deze zomer helemaal in Italiaanse sferen!

Mix van culturen
5&33 is net als de Siciliaanse keuken een mix van culturen. Bij het mediterrane shared dining concept van 5&33 komt iedereen gezellig samen om gerechten met elkaar te delen. De Siciliaanse keuken heeft door haar centrale ligging bij de Middellandse Zee veel culturele invloeden van diverse landen in haar keuken. De chef van 5&33, Nadia Frisina, komt uit Sicilië en zet haar roots door in het menu. Zo staat bijvoorbeeld couscous op het menu van 5&33: een ingrediënt dat wordt gezien als typisch Marokkaans, maar in realiteit in de 11e eeuw naar Sicilië was gebracht door de Moren en snel werd opgenomen in de traditionele keuken van het eiland.

Siciliaanse cocktails en menu’s
De Sicilian Summer kick off vindt plaats op 15 juni en zal duren t/m 15 september bij 5&33, in zowel het restaurant, de bar als de gallery. In het restaurant kun je genieten van een speciaal Sicilian Menu, met drie gangen voor € 33,- samengesteld door chef Nadia. Het menu bestaat met name uit veel vis en groenten: de perfecte ingrediënten voor een heerlijk zomers diner. Er is keuze uit heerlijke frisse, sappige, droge witte wijn waarbij je de tonen van honing meloen, ananas, citrusfruit en bloemige aroma’s proeft of juist een zachte, sappige, soepele rode wijn, boordevol rijp donker fruit en een hintje kruidigheid. Voor entertainment kun je de hele avond door vanuit het restaurant of de bar kijken naar het gordijn waar diverse Italiaanse films op getoond worden. Tot slot kun je in de bar genieten van een homemade limoncello of een van de speciale Siciliaanse cocktails.

Over art’otel amsterdam en 5&33
art’otel amsterdam en 5&33 bevinden zich op de hoek van de Prins Hendrikkade en de Martelaarsgracht, tegenover het Centraal Station en combineren kunst, cultuur, lifestyle, eten en drinken. 5&33 Kitchen serveert een ‘shared dining’ menu van mediterrane gerechten met een Italiaanse twist. 5&33 Bar, met wekelijks live entertainment verzorgd door (lokaal) bekende DJ’s, schenkt heerlijke cocktails, bieren en likeuren. Voor ontspanning is de 5&33 Lounge de perfecte plek, terwijl cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen aan een verzameling van kunstgerelateerde boeken en tijdschriften in 5&33 Library. De interactieve art display creëert afwisselende sferen en de flexibele, 300 vierkante meter tellende, 5&33 Gallery presenteert werk van wisselende kunstenaars. @5and33 - #5and33 - 5and33.nl