XClose
Get more with our Members Only Rate.
Sign In or Join Now!
LARGE BACKGROUND IMAGE
art'otels

art’otel amsterdam en lifestylevenue 5&33 grote designwinnaars

Hospitality & Style Awards 2013

art'otel and 5&33 awards

Amsterdam, 12 maart 2014 –Tijdens de Hospitality & Style Awards van maandag 10 maart viel het design van zowel art’otel amsterdam als de naastgelegen culturele hotspot 5&33 in de prijzen. Waar art’otel de ‘Best Hotel Design Award’ won, sleepte 5&33 de ‘Best Restaurant Design Award’ binnen. Beide venues zijn ontworpen door de Israëlische ontwerper Eyal Shoan.

General Manager Dirk Beljaarts laat weten: “We zijn enorm vereerd met deze Awards! art’otel amsterdam en 5&33 zijn ontworpen om de internationale high-end hotel en leisure experience toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het is fantastisch dat ons werk wordt gewaardeerd en op deze manier wordt beloond!”

Best Hotel Designart'otel amsterdam
De jury van de Hospitality & Style Awards, onder leiding van Venuez hoofdredactrice Paula Plantinga, ervaart het design als on-Nederlands met internationale uitstraling en sublieme uitvoering. “Elke publieke ruimte is even aantrekkelijk vormgegeven waardoor het overal prettig vertoeven is. De kamers zijn comfortabel en voorzien van de laatste technologische snufjes. Bijzondere details als onderdeel van het concept worden overal in het hotel geëtaleerd en geïntegreerd. Een hoteldesign van wereldformaat.”Best Restaurant Design5&33
Niet alleen art’otel, ook 5&33 ontving een prijs voor het design. De jury beloonde de culturele lifestyle venue, c.q. restaurant met de Best Restaurant Design vanwege de ‘internationale allure’ die het restaurant uitstraalt. “Een verrassende indeling met een functioneel ontwerp,’’ aldus de jury. “De verschillende zones zorgen voor een prettige dynamiek en interactie tussen de gasten. Er is gewerkt met hoogwaardige materialen en bijzondere objecten die volledig aansluiten op het concept.”


Over art’otel en 5&33

art’otel, eigendom van de PPHE Hotel Group, is bekend door zijn hotels in Duitsland en Hongarije. Elk art’otel is een ware hommage aan de kunst van een specifieke kunstenaar, waarbij diens kunst en stijl in elk onderdeel van het hotel wordt doorgevoerd. art’otel amsterdam biedt 107 moderne kamers met keuze uit Art Rooms en spectaculaire Masterpiece Suites. Kamers zijn beschikbaar vanaf €250,-.

5&33 is een nieuw lifestyle trefpunt met restaurant, bar en galerie en is tegenover het centraal station van Amsterdam gevestigd. Het trefpunt heeft ook een interactieve kunstinstallatie die ontworpen is door Present Plus. Het restaurant van 5&33 is de hele dag tot laat in de avond geopend en serveert een Mediterraan menu, welke is geïnspireerd op het ‘small plate’ concept, zodat vrienden en familie in een informele, leuke omgeving hier samen kunnen eten.

art’otel amsterdam, Prins Hendrikkade 33, 1012 TM, Amsterdam
5&33, Martelaarsgracht 5, 1012 TM, Amsterdam