XClose
Get more with our Members Only Rate.
Sign In or Join Now!
LARGE BACKGROUND IMAGE
art'otels

Generale Repetitie PHILIP GLASS & Friends in 5&33

5&33 Gallery als podium van componerend kunstenaar

Philip Glass

Amsterdam, 1 mei 2014 – De wereldwijd geprezen componist Philip Glass zal zaterdag 10 mei, een dag voor zijn benefietoptreden in de Melkweg, een generale repetitie houden in 5&33 Gallery. De gallery is onderdeel van lifestyle venue 5&33 en heeft als doel een podium te bieden voor kunst in de breedste zin van het woord.

5&33 Gallery gaat vaak de samenwerking aan met kunstenaars van verschillende disciplines om kunst en talent toegankelijk te maken. Komende zaterdag 10 mei staat de gallery in het teken van modern klassieke muziek, met een bijzonder en intiem event van Philip Glass. De twee uur durende ‘generale repetitie’ van deze invloedrijke componist en zijn grootse ensemble start rond twee uur en is vrij toegankelijk. Er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar, daarom worden geïnteresseerden gevraagd zich van te voren aan te melden bij 5&33 via reservations@5and33.nl.

Philip Glass
Zonder enige twijfel kan Philip Glass tot de belangrijkste componisten van de laatste vijftig jaar worden gerekend. In de afgelopen vijfentwintig jaar heeft Glass meer dan twintig opera’s geschreven, acht symfonieën – en nog een aantal in de maak, concerten voor piano en diverse andere bezettingen, strijkkwartetten en kamermuziekstukken. Daarnaast heeft hij vele soundtracks voor speelfilms en documentaires op zijn naam staan, wat hem diverse onderscheidingen heeft opgeleverd, waaronder een Golden Globe, en drie Oscarnominaties. Hij heeft in zijn carrière veelvuldig samengewerkt met muzikale helden als David Bowie, David Byrne, Brian Eno, Lou Reed en Laurie Anderson.


Over 5&33

5&33 is een nieuwe lifestyle venue tegenover Centraal Station, waarin zich een  multifunctionele, publieke en voor iedereen toegankelijke gallery bevindt. Ook heeft 5&33 een ruime bar en een modern restaurant met een Mediterraan shared dining concept in een open keuken die de gehele dag open is. Prominent aanwezig in 5&33 is een van Europa's grootste, permanente, interactieve kunstinstallaties. Dit unieke object is gecreëerd in samenwerking met Present Plus, de innovatieve ontwerp- en filmstudio, die vooral bekendheid geniet door We Transfer, een online platform om bestanden te delen.

5&33 Gallery is dagelijks geopend van 07.00 tot 23.00.
5&33 Gallery, Martelaarsgracht 5, 1012 TM, Amsterdam

Volg 5&33 op Social Media voor het laatste nieuws, updates en bezoek de website en blog:
Website:
www.5and33.nl
Facebook: www.facebook.com/5and33
Twitter: @5and33
Blog: 
www.5and33blog.wordpress.com